måndag 30 mars 2009

Kolla kolla






...vad som kom på posten idag ända från Tel Aviv, mitt paket från ibikotten som jag träffade genom flickr. Roligt med ett internationellt byte och med lite ny stil. Flera bilder kan ni se på min flickr sida. Älskar byten!

lördag 28 mars 2009

Känner ni jalusi över mitt jalusiskåp?


Kolla vad jag fyndade idag, ett jalusi skåp till alla min sytillbehör. Älskar att hitta fina gamla saker och när man får det till ett bra pris kan jag inte sluta le.

Hittade också några nya tyger idag på ett kyrkloppis.




Två tvillingpojkar i Mannagryn mundering


Nu kan jag visa upp dem senaste jackorna ur systugan här i Jönköping. Dessa två jackor var beställda till två tvillingpojkar, blir så glad när det beställs blommiga jackor även till pojkar.

Det mörka yttertyget låg i mina gömmor och det ljusare yttertyget har kunden vunnit på tradera, lite roligt var det för att det låg i min minneslista i väntan på budgivning men jag missade slutet på auktionen. Tack snälla Anna att jag fick behålla det tyg som blev över.

Tydligen så är jackorna väl omtyckta av sina nya ägare, den ena tvillingen hade trots feber somnat med jackan på raklång på golvet.

onsdag 25 mars 2009

Vilken söt flicka!


Är det en flicka eller pojke? Det har vi fått höra en hel del gånger så är det när man klär barnet i ALLA färger och inte bara mörka dystra färger och tråkiga mönster. Hursomhelst skulle han passa fint i klänning också, eller vad tycker ni?

Klänningen och blusen är en del av ett byte med en mamma i Tel Aviv som jag har fått kontakt med via flickr. Håller på med en jacka som ska skickas med i paketet.
Ursäkta de dåliga bilderna kameran är tyvärr inte lika snabb som barnet.

tisdag 17 mars 2009

Hade ni tröttnat?


Ännu en till "Walk this Way" jacka har lämnat fabriken. Jackan är sydd i en redan prövad kombination av tyger och färger.

Titta också vad jag har fått av snälla Mallaching som tack för mönster till denna jacka, med i paketet som jag fick fanns även sådant lyxigt mönster "papper"? Ska bli roligt att pprova det. Tack! Snälla Mallaching.

söndag 15 mars 2009

Ibland hittar man något annat


Jag var inne hos min lokala sytillbehörs affär några dagar sen och letade efter en gul dragkedja till en jacka. Tyvärr fanns det inte någon i rätt längd framme men jag fick kolla i en stor påse med udda dragkedjor, hittade ingen guldragkedja men kom ändå hem med över 40 blixtlås i varierande längd och färg, 5kr st kan man ju liksom inte slå.

onsdag 11 mars 2009

Fancy ett tygbyte?


Har haft lite tur i tyger på sistonde, alla tygerna är nya förutom den gröna och den blåa klöver tyget som jag bara har små bitar av, om det finns någon som har lite mera av denna klövertryck och vill byta så hojta till.
Har nu också tänkt att jag ska byta ifrån mig lite frotté tyg som jag har en del meter av ni har tidigare sett två färgställningar i detta inlägg men nu finns också den brun rost gula på bilden. Jag är sugen på lite john blund, klöver, och något intressant mönster som jag inte redan har.

Glömde nästan bild på senaste barn i "Walk this Way " jackan, så söt kille och med mössa med P.O.S.E som passar toppenfint.

söndag 8 mars 2009

Soliga kläder på en mindre solig söndag

När det är så grått ute behövs det lite färglada kläder. Jag sydde egentligen dessa byxor för länge sen men visade nog aldrig upp dem i bloggen, här är byxorna i alla fall sydda i oanvänd metervara som jag fyndade i höstas. Tycker jättemycket om detta tyg och är glad för att jag har samma tryck på en benvitt grund med bruna och rostfärgade blommor.

Noah nere i tvättstuagn och hjälper mig att tvätt, torka och vika tyger.

Byxorna skulle ju få ett namn också, dessa blir "Planet Rock" av Afrika Bambaataa, håller även på med en ny modell på kappa som ska få heta "It's Oh So Quiet" av Björk.

fredag 6 mars 2009

Walk this way jacka

Det har varit lite tyst på bloggen vi har varit lite sjuka och jag har så gott det går försökt att beta av lite beställningar. Här är resultatet av en beställning på en Mannagryn jacka, nytt för denna jackan är ett snöre att dra åt luvan lite när det är lite kyligt.
Har funderat ett tag på att sätta namn på de modeller man syr ofta av och jag har kommit fram till att de ska få låttitlar som namn. När jag skulle bestämma vilken låt denna jackan skulle få så blev det just "Walk this Way" inte första versionen av aerosmith utan den versionen från 1986 då de gjorde om låten med Run- D.M.C.
Så här är bilder på Walk this Way jackan.



Noah fick stå model.

Hoppas att nya ägaren kommer att tycka om den nya jackan.

tisdag 3 mars 2009

I brevlådan idag...

...låg det ett paket med denna underbara skjorta till Noah.

Tack snälla Stora lilla j, vi tycker alla jätte mycket om skjortan och som du ser så passar den jättefint. Det känns som julafton här hemma hos oss.
Tack!