fredag 27 februari 2009

Först ut i frotté




Här kommer första plagget i det underbara frottétyget som jag köpte för två veckor sen.
Babysetet är till en arbetskamrat som har nyligen blivit mormor till en liten tjej och som tack för en stor påse med tyg jag fick av henne i höstas. Tack!

torsdag 19 februari 2009

En tyglangare



Titta här vad vi har fått av snälla, bussiga Ottopippi bara för att vi har langat lite tyg. Förhoppningsvis blir det lite mera tyg langat på lördag.
Så här fin blev Noah i sin nya mössa som vi både är jättenöjda med. Tack Ottopippi!

måndag 16 februari 2009

Vilken glad tjej



Kolla här vad jag fick nyss i mailen sötaste tjejen i en söt jacka, hon verkar riktigt nöjd med den eller vad tycker ni?

lördag 14 februari 2009

Några meter till...

blev det i tygförrådet idag. När jag var hos min tygängel förra veckan frågade jag om han inte hade någon frotté, troligen sa han men sen hittade jag en storbit på secondhand några timmar senare och kände mig nöjd med det. Idag så hade min tygängel med sig frotté, fin frotté, underbar frotté som jag inte kan sluta titta på. Fick med mig över 20 meter hem så nu är jag riktigt nöjd. Kolla bara vad underbara färger!
Min favorit. Vilken är eran?



Och ärtgrön bredspårig manchester ifall någon är intresserad kan jag köpa en bit nästa vecka. 20kr metern och en bredd på 90cm. Några färger till fanns också.

söndag 8 februari 2009

En blommig beställning








Bilderna blev inte klickbara, gå in på min flickr i höger spalt för att se mera detaljerade bilder.


Årets första men inte sista jacka för Mannagryn. Beställd av samma mamma som beställde det här. Hoppas att hon blir nöjd med jackan, själv är jag mycket nöjd om man får säga så om nått man själv har skapat. Modellen är densamma som denna men i storlek 86/92 och med några förbättringar som ett hänge att kunna hänga upp jackan på krok, och fodret igensytt i ärmen och foder och namnlapp i nacken. Roligt var det för fega mig att kombinera två olika mönstrade tyger, nästa gång blir det kanske något ännu mer vågat?

Några nya vänner

Dessa tyger hittade jag igår på Erikshjälpen när vi var lite tidiga till ett kalas i närheten. Verkligen glad blev jag eftersom det har blivit väldigt svårt att hitta något vettigt på secondhand här i stan eftersom det verkar finnas några damer som livnär sig på att köpa upp och sälja på Tradera. De brukar alltid stå längst fram vid dörren och springer in tar det de vill ha och sedan betala, det hela är avklarat på någon minut. Dessa två godbitar låg långt in i butiken och inte på det stället som textilierna brukar ligga, tur för mig. Båda tygerna är på ca 5,5m vardera, jag älskar den bruna frottén!


lördag 7 februari 2009

En tre åring

Noah ställer upp stövlarna
och börjar stoppa i ena foten,
han stannar och tittar upp mot mig.

"Mamma, blir det rättvist?"

Det blev nog rättvist för fötterna.

fredag 6 februari 2009

Bättre tur nästa gång?

Nu har Stora lilla j haft 10000 besökare och man kan vara med och tävla om dessa finfina kläder

Hoppas att jag vinner. Noah hade varit så snygg i dessa kläder.

onsdag 4 februari 2009

Bort glömda klänningar







Någonstans på datorn har dessa klänningar gömt sig. Nu får dem visa sig för er

tisdag 3 februari 2009

Bää bää vita lamm


Detta tyg är så gulligt, var bara tvungen att sy något mini i det. Det blev en omlottskjorta i storlek 6mån. Än har den inte hitta ett nytt hem

måndag 2 februari 2009

Utlottningar

Hos Solig finns en till utlottning. Hon gör så söta elefanter


Och så finns de här taxarna hos Skaparstigen